Wójt Gminy Stara Biała

email: gmina@starabiala.pl

XML A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

Szczegóły

stanowisko Podinspektor - wieloosobowe stanowisko pracy ds. obsługi jednostek oświatowych - Referat Finansowy

miejsce pracy Urząd Gminy Stara Biała

termin składania ofert

miejsce składania ofert Urząd Gminy Stara Biała, ul. Jana Kazimierza 1, 09-411 Biała, Kancelaria pok. nr 22

Treść

Wójt Gminy Stara Biała informuje o wolnym stanowisku urzędniczym oraz ogłasza otwarty i konkurencyjny nabór kandydatów na wolne stanowisko urzędnicze

Nazwa i adres jednostki: Urząd Gminy Stara Biała, Biała ul. Jana Kazimierza 1, 09-411 Biała, pow. płocki, woj. mazowieckie

Wolne stanowisko urzędnicze:

Liczba etatu - 1 etat
Wymiar etatu - cały etat

Wymagania niezbędne:

1. Obywatelstwo polskie.
  2. Posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych.
  3. Brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe.
  4. Nieposzlakowana opinia.
  5. Wykształcenie:
    1. średnie i 3 letni staż pracy lub
    2. wyższe bez wymaganego stażu pracy; preferowane wykształcenie wyższe ekonomiczne.
  6. Bardzo dobra znajomość obsługi komputera, poparta oświadczeniem kandydata lub zaświadczeniem o ukończeniu kursu.

Wymagania dodatkowe:

Na tym stanowisku wymagana będzie wiedza z zakresu przepisów prawa objętych ustawami:
  1. z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2018 r. poz.2096 z póżn.zm.),
  2. z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1260 z późn.zm.),
  3. z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (Dz. U. z 2018 r. poz. 994 z póżn.zm.),
  4. z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz. U. z 2018 r. poz.1457 z póżn.zm.),
  5. z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (Dz. U. z 2018 r., poz. 996 z późn. zm.)
  6. z dnia 26 stycznia 1982 r. Karta Nauczyciela (Dz.U. z 2018 r. poz.967 z póżn.zm.),
  7. z dnia 15 kwietnia 2011 r. o systemie informacji oświatowej ( Dz.U. z 2018 r. poz.1900 z późn.zm),
  8. z dnia 4 lutego 2011 r. o opiece nad dziećmi do lat 3 (Dz.U. z 2018 r. poz.603 z późn.zm.) oraz Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów
  9. z dnia 20 czerwca 2002 r. w sprawie „Zasad techniki prawodawczej” (Dz.U. z 2016 r. poz. 283),
  10. z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych (Dz.U. z 2011 r. Nr 14, poz.67 z pózn.zm.).

Zakres zadań wykonywanych na stanowisku, a w szczególności:

1. Wykonywanie zadań gminy określonych ustawą o systemie oświaty, w tym: realizacja zadań związanych z funkcjonowaniem szkół przedszkoli na terenie gminy,
  2. Prowadzenie spraw z zakresu oświaty ze szczególnym uwzględnieniem analizy ekonomicznej jednostek oświatowych, a w szczególności:
    1. prowadzenie księgowości analitycznej i syntetycznej jednostek oświatowych gminy,
    2. kontrola rachunków i faktur dotyczących jednostek oświatowych pod względem formalno-rachunkowym,
    3. prowadzenie spraw związanych z zakładowym funduszem świadczeń socjalnych pracowników oświaty,
    4. prowadzenie księgowości w zakresie Funduszu Socjalnego jednostek oświatowych gminy,
    5. dokonywanie płatności wydatków jednostek oświatowych i funduszu świadczeń socjalnych pracowników oświaty,
    6. prowadzenie dokumentacji z zakresu organizacji pracy szkół, w tym współpraca z dyrektorami szkół,
    7. prowadzenie dokumentacji związanej z zatwierdzeniem arkuszy organizacyjnych szkół,
    8. sporządzanie sprawozdawczości z zakresu oświaty.
  3. Współpraca z kuratorem oświaty i dyrektorami jednostek oświatowych działających na terenie gminy.
  4. Kontrolowanie spełniania obowiązku szkolnego i jego egzekucja,
  5. Prowadzenie spraw dotyczących niepublicznych placówek oświatowych w szczególności w zakresie prowadzenia rejestru placówek, wydawanie zaświadczeń o wpisie do ewidencji placówek oraz wydawania decyzji o odmowie wpisu do rejestru placówek niepublicznych,
  6. Ustalanie i rozliczanie dotacji udzielanych dla publicznych i niepublicznych szkół i przedszkoli.
  7. Prowadzenie spraw związanych z organizacją dowożenia uczniów do szkół.
  8. Prowadzenie spraw w zakresie zakładania, przekształcania i likwidacji gminnych jednostek oświatowych.
  9. Wykonywanie zadań gminy określonych ustawą o systemie informacji oświatowej.
  10. Prowadzenie spraw dotyczących udzielania dofinansowania pracodawcom, którzy zawarli umowę o prace z młodocianymi pracownikami, w celu przygotowania zawodowego.
  11. Realizacja zadań gminy wynikających z ustawy o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 .
  12. Przygotowywanie projektów aktów prawnych (uchwał, zarządzeń Wójta Gminy) z zakresu oświaty.

Informacja o warunkach pracy na danym stanowisku:

1. miejsce pracy: Urząd Gminy Stara Biała ul: Jana Kazimierza 1,
  2. praca na przedmiotowym stanowisku jest pracą biurową,
  3. praca w zespole,
  4. realizacja zadań wymaga kontaktu z obywatelami/klientami Urzędu,
  5. praca przy komputerze i obsługa urządzeń biurowych,
  6. wymiar czasu pracy: pełny wymiar czasu pracy,
  7. budynek Urzędu jest piętrowy, posiada podjazd dla osób niepełnosprawnych,
  8. pomieszczenie biurowe jest usytuowane na piętrze,
  9. budynek Urzędu nie posiada windy,
  10. pomieszczenie sanitarne i pomieszczenia pracy niedostosowane dla osób niepełnosprawnych (poruszających się na wózku),
  11. umowa o pracę: pierwsza umowa zawierana jest na czas określony.
    W przypadku osób podejmujących po raz pierwszy pracę na stanowisku urzędniczym, umowę o pracę zawiera się na czas określony, nie dłuższy niż 6 miesięcy i w tym okresie należy odbyć służbę przygotowawczą.

Informacja o wskaźniku zatrudnienia osób niepełnosprawnych:

W miesiącu poprzedzającym datę ogłoszenia o naborze wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w Urzędzie Gminy Stara Biała, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, jest niższy niż 6%.

Oferta powinna zawierać następujące dokumenty:

1. List motywacyjny.
  2. Życiorys (CV) z dokładnym opisem przebiegu pracy zawodowej.
    List motywacyjny i CV powinny być opatrzone klauzulą:
    ”Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji w Urzędzie Gminy Stara Biała ul. Jana Kazimierza 1, 09-411 Biała na stanowisko: Podinspektor - wieloosobowe stanowisko pracy ds. obsługi jednostek oświatowych” (zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych (Dz. Ustaw z 2018, poz. 1000 z późn. zm.) oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).
  3. Kwestionariusz osobowy dla kandydata. pobierz
  4. Kserokopie dokumentów potwierdzających wymagane wykształcenie oraz kwalifikacje i uprawnienia zawodowe.
  5. Kserokopie świadectw pracy.
  6. Kopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność, w przypadku gdy kandydat zamierza skorzystać z uprawnienia, o którym mowa w art. 13a ust. 2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2018 r., poz. 1260 z późn. zm.).
  7. Oświadczenie kandydata, że w przypadku wyboru jego oferty zobowiązuje się nie wykonywać zajęć pozostających w sprzeczności lub związanych z zajęciami, które wykonuje w ramach obowiązków służbowych, wywołujących uzasadnione podejrzenie o stronniczość lub interesowność oraz zajęć sprzecznych z obowiązkami wynikającymi z ustawy. pobierz
  8. Klauzula informacyjna dla kandydata. pobierz
  9. Oświadczenie o pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystaniu z pełni praw publicznych. pobierz
  10. Oświadczenie kandydata o braku skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe. pobierz
  11. Oświadczenie kandydata o posiadaniu obywatelstwa polskiego. pobierz
  12. Inne oświadczenia/zaświadczenia o posiadanych kwalifikacjach i umiejętnościach.

Wymagane dokumenty winny być własnoręcznie podpisane i złożone osobiście lub przesłane w zaklejonej kopercie z dopiskiem „Nabór na wolne stanowisko urzędnicze – podinspektor wieloosobowe stanowisko pracy ds. obsługi jednostek oświatowych” na adres: Urząd Gminy Stara Biała, Biała, ul. Jana Kazimierza 1, 09-411 Biała, Kancelaria pok. nr 22 w nieprzekraczalnym terminie do dnia 15 kwietnia 2019 r.

W przypadku ofert przesyłanych pocztą należy uwzględnić czas dojścia przesyłki pocztowej w terminie określonym w ogłoszeniu o naborze.

Aplikacje, które wpłyną do Urzędu Gminy Stara Biała po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane. Z osobami, które spełnią wymagania formalne może być przeprowadzona rozmowa, test kwalifikacyjny lub sprawdzenie umiejętności o czym kandydaci zostaną poinformowani telefonicznie. Informacja o wyniku naboru będzie umieszczona na stronie internetowej BIP oraz na tablicy informacyjnej w Urzędzie Gminy Stara Biała.

Biała, dnia 3 kwietnia 2019 r.

Powiadom znajomego

* Pole wymagane