Przetarg nieograniczony
Wersja strony w formacie XMLZamówienie na | Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach w 2011 r. |
---|---|
Status zamówienia | rozstrzygnięte |
Nr sprawy | ZP.3410-25/10 |
Zamawiający | Gmina Stara Biała |
Tryb zamówienia | Przetarg nieograniczony |
Wartość zamówienia | Poniżej 193 000 euro |
Termin składania ofert |
Rolniczy Zakład Aktywności Zawodowej,
Stanisławowo 9, 09-210 Drobin
Cena brutto oferty: 7,00 zł/za posiłek (zupa + drugie danie)
(słownie złotych: siedem złotych 00/100).
Rolniczy Zakład Aktywności Zawodowej,
Stanisławowo 9, 09-210 Drobin
Cena brutto oferty: 7,00 zł
(słownie: siedem złotych 00/100).
Lp. | Wykonawca | Punktacja | |
w kryterium cena | łącznie | ||
1. | Fundacja "Praca dla Niewidomych" Rolniczy Zakład Aktywności Zawodowej, Stanisławowo 9, 09-210 Drobin | 100,00 pkt. | 100,00 pkt. |
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Sekcja I: Zamawiający
I.1) | Nazwa i adres: Gmina Stara Biała, ul. Jana Kazimierza 1, 09-411 Biała, woj. mazowieckie, tel. 24 366-87-10, faks 24 365-61-65. Adres strony internetowej zamawiającego: www.starabiala.pl. |
I.2) | Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa. |
Sekcja II: Przedmiot zamówienia
II.1) | Określenie przedmiotu zamówienia |
II.1.1) | Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach w 2011 r. |
II.1.2) | Rodzaj zamówienia: usługi. |
II.1.3) | Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków dzieciom w szkołach w naczyniach jednorazowych, ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia oraz sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania posiłków. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedzialku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 03.01.2011r do 31.12.2011r, z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 98 dzieci (liczba ta w trakcie roku 2011 może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu). Dzienna ilość posiłków to 98 szt, w następujących szkołach: - Zespół Szkół w Starych Proboszczewicach - 56 porcji - Zespół Szkół w Maszewie Dużym - 19 porcji - Szkoła Podstawowa w Wyszynie - 4 porcje - Szkoła Podstawowa w Starej Białej - 8 porcji - Szkoła Podstawowa nr 13 w Płocku - 11 porcji - Łącznie - 98 porcji. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Wykonawca będzie zobowiązany do wydawania posiłków uprawnionym uczniom. Każdy posiłek będzie składał się z zupy i drugiego dania. Jedna porcja zupy musi posiadać objętość min. 200 ml. Jedna porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso - 100 gram i surówka - 100 gram oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem lub krokiety - w ilości 200 gramów. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Przed rozpoczęciem każdego tygodnia Zamawiający będzie uzgadniał z Kierownikiem GOPS w Starej Białej dobór potraw na każdy dzień następnego tygodnia. Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 500 kcal. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. Szacunkowa ilość posiłków w roku 2011 - ok. 18 032 szt. Jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom w zależności od występujących w tym zakresie potrzeb. |
II.1.4) | Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie. |
II.1.5) | Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3. |
II.1.6) | Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie. |
II.1.7) | Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie. |
II.2) | Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011. |
Sekcja III: Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.1) | Wadium: Informacja na temat wadium: W przedmiotowym postępowaniu nie jest wymagane wniesienie wadium |
III.2) | Zaliczki Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie. |
III.3) | Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków |
III.3.2) | Wiedza i doświadczenie Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku Warunkiem udziału w postępowaniu jest udokumentowanie wykonania w w/w okresie usług porównywalnych do przedmiotu zamówienia (należy podać wartość oraz datę i miejsce wykonania usługi). Jako spełnienie tego warunku zamawiający uzna wykonanie usługi analogicznej do będącej przedmiotem niniejszego zamówienia (tzn. dożywianie dzieci w szkołach), a także inne porównywalne usługi związane z żywieniem zbiorowym np. prowadzenie stołówki lub lokalu gastronomicznego albo obsługa gastronomiczna imprez dla grupy większej niż 80 osób. W przypadku prowadzenia własnego lokalu gastronomicznego wymagane jest złożenie dokumentu potwierdzającego nieprzerwane prowadzenie lokalu przez okres co najmniej 1 roku bezpośrednio przed datą składania ofert, w pozostałych przypadkach Wykonawca zobowiązany jest przedstawić referencje potwierdzające należyte wykonanie usług przedstawianych jako spełnienie przedmiotowego warunku |
III.3.4) | Osoby zdolne do wykonania zamówienia Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku Warunkiem udziału w postępowaniu jest dysponowanie co najmniej jedną osobą posiadającą kwalifikacje do przygotowywania posiłków w żywieniu zbiorowym |
III.4) | Informacja o oświadczeniach lub dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy |
III.4.1) | W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
|
III.4.2) | W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
|
III.4.3) | Dokumenty podmiotów zagranicznych Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada: |
III.4.3.1) | dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
|
III.6) | Inne dokumenty Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5) Oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu |
III.7) | Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50% pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie. |
Sekcja IV: Procedura
IV.1) | Tryb udzielenia zamówienia |
IV.1.1) | Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. |
IV.2) | Kryteria oceny ofert |
IV.2.1) | Kryteria oceny ofert: najniższa cena. |
IV.2.2) | Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie. |
IV.3) | Zmiana umowy Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie |
IV.4) | Informacje administracyjne |
IV.4.1) | Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.starabiala.pl, www.starabiala.pl. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy Stara Biała, ul. Jana Kazimierza 1, 09-411 Biała, pok. nr 6. |
IV.4.4) | Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.12.2010 godzina 09:00, miejsce: Urząd Gminy Stara Biała, ul.Jana Kazimierza 1, 09-411 Biała, kancelaria Urzędu Gminy. |
IV.4.5) | Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). |
IV.4.17) | Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie. |
Ogłoszenie zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych w dniu 30.11.2010. Numer ogłoszenia: 389572 - 2010.
Pliki do pobrania