W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt


Wójt Gminy Stara Biała

Sławomir Wawrzyński

Urząd Gminy Stara Biała

ul. Jana Kazimierza 1
09-411 Biała


tel.: +48 (24) 366 87 10
fax: +48 (24) 365 61 65


Strona internetowa: www.starabiala.pl

email: gmina@starabiala.pl

Przetarg nieograniczony

Wersja strony w formacie XML
Szczegóły
Zamówienie na Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2013 roku.
Status zamówienia rozstrzygnięte
Nr sprawy IR.ZP.271.20.2012
Zamawiający Gmina Stara Biała
Tryb zamówienia Przetarg nieograniczony
Wartość zamówienia Poniżej 200 000 euro
Termin składania ofert
rozstrzygnięcie
Podpisano umowę z wykonawcą

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi


Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 471548 - 2012 r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.


Sekcja I: Zamawiający

I.1) Nazwa i adres: Gmina Stara Biała, ul. Jana Kazimierza 1, 09-411 Biała, woj. mazowieckie, tel. 24 366-87-10, faks 24 365-61-65.
I.2) Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa.

Sekcja II: Przedmiot zamówienia

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2013 roku.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów oraz dzieci uczęszczających do Samorządowego Przedszkola w Wyszynie. Wykaz szkół i przedszkola, do których uczęszczają dzieci objęte dożywianiem: 1. Zespół Szkół w Starych Proboszczewicach, ul. Floriańska 4, 09-412 Proboszczewice. 2. Zespół Szkół w Maszewie Dużym, Maszewo Duże, ul. Szkolna 14, 09-400 Płock. 3. Zespół Szkolno-Przedszkolny w Wyszynie, Wyszyna 2, 09-411 Biała w skład, którego wchodzą: - Szkoła Podstawowa w Wyszynie, - Samorządowe Przedszkole w Wyszynie. 4. Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Starej Białej, Stara Biała 53, 09-411 Biała. 5. Szkoła Podstawowa nr 13 im. Jana Brzechwy w Płocku, ul. Sierpecka 15, 09-402 Płock. Zamówienie podzielone jest na dwa zadania. Uwaga: 1.Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. 2.Wykonawca winien posiadać: - decyzję zatwierdzającą zakład podlegający kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz możliwości prowadzenia Cateringu. 3. Wykonawca zobowiązany jest podać adres miejsca, w którym przygotowywane (gotowane) będą posiłki oraz odległość od tego miejsca do Szkoły Podstawowej w Starej Białej. Odległość musi być podana w kilometrach, przy założeniu dojazdu najkrótszą trasą po drogach o nawierzchni asfaltowej.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3.

Sekcja III: Procedura

III.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony.
III.2) Informacje administracyjne
Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie.

Sekcja IV: Udzielenie zamówienia

Część NR: 1 Nazwa: Dożywianie dzieci w szkołach w 2013 roku

IV.1) Data udzielenia zamówienia: 28.12.2012.
IV.2) Liczba otrzymanych ofert: 4.
IV.3) Liczba odrzuconych ofert: 1.
IV.4) Nazwa i adres wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
P.P.H.U. EISPOL Urszula Podlewska, ul. Floriańska 8, 09-500 Gostynin, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 115700,00 PLN.
IV.6) Informacja o cenie wybranej oferty oraz o ofertach z najniższą i najwyższą ceną:
  1. Cena wybranej oferty: 99003,60
  2. Oferta z najniższą ceną: 67091,76 / Oferta z najwyższą ceną: 155714,40
  3. Waluta: PLN.

Część NR: 2 Nazwa: Dożywianie dzieci w przedszkolu w 2013 roku

IV.1) Data udzielenia zamówienia: 28.12.2012.
IV.2) Liczba otrzymanych ofert: 3.
IV.3) Liczba odrzuconych ofert: 0.
IV.4) Nazwa i adres wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
Firma Usługowo-Handlowa OL-MARO Langowski Robert, ul. Warszawska 15, 87-630 Skępe, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 100040,28 PLN.
IV.6) Informacja o cenie wybranej oferty oraz o ofertach z najniższą i najwyższą ceną:
  1. Cena wybranej oferty: 79497,27
  2. Oferta z najniższą ceną: 79497,27 / Oferta z najwyższą ceną: 131358,15
  3. Waluta: PLN.

Ogłoszenie zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych w dniu 28 grudnia 2012 r. Numer ogłoszenia: 531538 - 2012.


OGŁOSZENIE O WYBORZE NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY

Na podstawie art. 92 ust. 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tj. Dz. U. z 2010 r., Nr 113, poz. 759 ze zmianami) Zamawiający Gmina Stara Biała zawiadamia, że w wyniku postępowania o zamówienie publiczne przeprowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego na zamówienie pn.: "Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2013 roku" obejmującego dwa zadania:
  1. Zadanie nr 1: "Dożywianie dzieci w szkołach w 2013 roku".
  2. Zadanie nr 2: "Dożywianie dzieci w przedszkolu w 2013 roku".
zostały wybrane najkorzystniejsze oferty.

Kryteria wyboru oferty i ich znaczenie:
  1. cena - 70%,
  2. odległość dowozu posiłków w km od miejsca przygotowania posiłków do Szkoły Podstawowej w Starej Białej - 30%.
  1. W zakresie Zadania nr 1 jako najkorzystniejszą wybrano ofertę nr 4 złożoną przez firmę:

    P.P.H.U. EISPOL Urszula Podlewska
    ul. Floriańska 8, 09-500 Gostynin

    Cena oferty brutto: 5,15 złotych/posiłek (słownie: pięć złotych 15/100).

    Uzasadnienie wyboru: Wybrana oferta spełnia wymogi określone w specyfikacji istotnych warunków zamówienia i jest ofertą, która uzyskała największą ilość punktów spośród ofert nieodrzuconych złożonych na Zadanie nr 1.
  2. W zakresie Zadania nr 2 jako najkorzystniejszą wybrano ofertę nr 3 złożoną przez firmę:

    Firma Usługowo-Handlowa "OL-MARO" Langowski Robert
    ul. Warszawska 15, 87-630 Skępe

    Cena oferty brutto: 6,99 złotych/posiłek (słownie: sześć złotych 99/100).

    Uzasadnienie wyboru: Wybrana oferta spełnia wymogi określone w specyfikacji istotnych warunków zamówienia i jest ofertą, która uzyskała największą ilość punktów spośród ofert złożonych na Zadanie nr 2.

W przetargu oferty złożyli następujący Wykonawcy:

Lp. Wykonawca Punktacja
Zadanie nr 1 Zadanie nr 2
w kryterium cena (70%) w kryterium odległość dowozu posiłków w km od miejsca przygotowania posiłków do Szkoły Podstawowej w Starej Białej (30%) łącznie w kryterium cena (70%) w kryterium odległość dowozu posiłków w km od miejsca przygotowania posiłków do Szkoły Podstawowej w Starej Białej (30%) łącznie
1. Centrum Ekonomi Społecznej BONUM w Brodnicy ul. Gajdy 3, 87-300 Brodnica oferta odrzucona oferta odrzucona oferta odrzucona brak oferty brak oferty brak oferty
2. Fundacja "Praca dla Niewidomych" Rolniczy Zakład Aktywności Zawodowej w Stanisławowie Stanisławowo 9, 09-210 Drobin 44,51 30,00 74,51 42,36 30,00 72,36
3. Firma Usługowo-Handlowa "OL-MARO" Langowski Robert ul. Warszawska 15, 87-630 Skępe 60,18 21,75 81,93 70,00 21,75 91,75
4. P.P.H.U. EISPOL Urszula Podlewska ul. Floriańska 8, 09-500 Gostynin 70,00 27,13 97,13 61,62 27,13 88,75

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi


Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.


Sekcja I: Zamawiający

I.1) Nazwa i adres: Gmina Stara Biała, ul. Jana Kazimierza 1, 09-411 Biała, woj. mazowieckie, tel. 24 366-87-10, faks 24 365-61-65.
Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.starabiala.pl, www.starabiala.pl.
I.2) Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa.

Sekcja II: Przedmiot zamówienia

II.1) Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2013 roku.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów oraz dzieci uczęszczających do Samorządowego Przedszkola w Wyszynie. Wykaz szkół i przedszkola, do których uczęszczają dzieci objęte dożywianiem: 1. Zespół Szkół w Starych Proboszczewicach, ul. Floriańska 4, 09-412 Proboszczewice. 2. Zespół Szkół w Maszewie Dużym, Maszewo Duże, ul. Szkolna 14, 09-400 Płock. 3. Zespół Szkolno-Przedszkolny w Wyszynie, Wyszyna 2, 09-411 Biała w skład, którego wchodzą: - Szkoła Podstawowa w Wyszynie, - Samorządowe Przedszkole w Wyszynie. 4. Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Starej Białej, Stara Biała 53, 09-411 Biała. 5. Szkoła Podstawowa nr 13 im. Jana Brzechwy w Płocku, ul. Sierpecka 15, 09-402 Płock. Zamówienie podzielone jest na dwa zadania. Uwaga: 1.Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. 2.Wykonawca winien posiadać: - decyzję zatwierdzającą zakład podlegający kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz możliwości prowadzenia Cateringu. 3. Wykonawca zobowiązany jest podać adres miejsca, w którym przygotowywane (gotowane) będą posiłki oraz odległość od tego miejsca do Szkoły Podstawowej w Starej Białej. Odległość musi być podana w kilometrach, przy założeniu dojazdu najkrótszą trasą po drogach o nawierzchni asfaltowej.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

Sekcja III: Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

III.1) Wadium:
Informacja na temat wadium: W przedmiotowym postępowaniu nie jest wymagane wniesienie wadium.
III.2) Zaliczki
Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie.
III.3) Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunkiem udziału w postępowaniu jest udokumentowanie wykonania lub wykonywania w w/w okresie usług porównywalnych do przedmiotu zamówienia (należy podać wartość oraz datę i miejsce wykonania lub wykonywania usługi). Jako spełnienie tego warunku zamawiający uzna wykonanie lub wykonywanie usługi analogicznej do będącej przedmiotem niniejszego zamówienia (tzn. dożywianie dzieci w szkołach lub w przedszkolach), a także inne porównywalne usługi związane z żywieniem zbiorowym np. prowadzenie stołówki lub lokalu gastronomicznego albo obsługa gastronomiczna imprez: - dla zadania nr 1 - dla grupy większej niż 80 osób, - dla zadania nr 2 - dla grupy większej niż 30 osób. W przypadku prowadzenia własnego lokalu gastronomicznego wymagane jest złożenie dokumentu potwierdzającego nieprzerwane prowadzenie lokalu przez okres co najmniej 1 roku bezpośrednio przed datą składania ofert, w pozostałych przypadkach Wykonawca zobowiązany jest przedstawić referencje potwierdzające należyte wykonanie lub wykonywanie usług przedstawianych jako spełnienie przedmiotowego warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunkiem udziału w postępowaniu jest dysponowanie, co najmniej jedną osobą posiadającą kwalifikacje do przygotowywania posiłków w żywieniu zbiorowym.
III.4) Informacja o oświadczeniach lub dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
  1. wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  2. wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
  1. oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
  2. aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  3. aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  4. aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1)dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
  1. nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  2. nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) Inne dokumenty
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1.Wymagane jest złożenie oświadczenia w trybie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2.Wymagane jest również załączenie decyzji zatwierdzającej zakład podlegający kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz możliwości prowadzenia Cateringu.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50% pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie.

Sekcja IV: Procedura

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) Kryteria oceny ofert
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
  1. Cena - 70
  2. Odległość dowozu posiłków w km od miejsca przygotowania posiłków do Szkoły Podstawowej w Starej Białej - 30
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) Zmiana umowy
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) Informacje administracyjne
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.starabiala.pl, www.starabiala.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy Stara Biała, ul. Jana Kazimierza 1, 09-411 Biała, pok. nr 6.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.12.2012 godzina 09:00, miejsce: Urząd Gminy Stara Biała, ul. Jana Kazimierza 1, 09-411 Biała, kancelaria Urzędu Gminy.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie.

Załącznik I - Informacje dotyczące ofert częściowych

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dożywianie dzieci w szkołach w 2013 roku.
  1. Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 01.01.2013 r. do 31.12.2013 r., z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 95 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków to 95 szt, w następujących szkołach: - Zespół Szkół w Starych Proboszczewicach - 41 porcji - Zespół Szkół w Maszewie Dużym - 23 porcji - Szkoła Podstawowa w Wyszynie - 8 porcji - Szkoła Podstawowa w Starej Białej - 13 porcji - Szkoła Podstawowa nr 13 w Płocku - 10 porcji Łącznie - 95 porcji. Szacunkowa liczba posiłków dla Szkół w ciągu roku to ok. 16910 szt.. W ramach zadania przewiduje się również dostawę ok.13 posiłków dla osób dorosłych objętych pomocą GOPS. Przewidywana łączna ilość posiłków dla osób dorosłych to ok. 2314 szt. - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych osób w zależności od potrzeb. Wykonawca będzie zobowiązany przygotować dwudaniowe obiady ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami i zasadami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności), na własny koszt w specjalistycznych metalowych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Surówki powinny być dostarczane w oddzielnych pojemnikach. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Na Wykonawcy ciąży obowiązek przechowywania próbek pożywienia. Szczegółowe wymagania poszczególnych Szkół w zakresie sposobu dostarczania posiłków są następujące: - Zespół Szkół w Maszewie Dużym - Wykonawca codziennie zapewni wyparzone naczynia szklane wraz ze sztućcami, dostawa w termosach, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Szkoła Podstawowa nr 13 w Płocku - Wykonawca codziennie zapewni naczynia oraz sztućce jednorazowe, dostawa w termosach, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Zespół Szkół w Starych Proboszczewicach oraz Szkoła Podstawowa w Starej Białej - Wykonawca codziennie zapewni dostawę gotowych do wydania posiłków w porcjach w naczyniach jednorazowych wraz ze sztućcami, dostawa w odpowiednich pojemnikach utrzymujących temperaturę, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Szkoła Podstawowa w Wyszynie - dostawa w termosach, wydawanie posiłków po stronie Szkoły z wykorzystaniem własnych naczyń. Naczynia oraz sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Do obowiązków Wykonawcy należy codzienny odbiór brudnych naczyń i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Każdy obiad będzie składał się z zupy, drugiego dania oraz soku/napoju w kartoniku lub butelce. Minimalna gramatura posiłków: - zupa - objętość min. 300 ml. - drugie danie musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso lub ryba - 100 gram i surówka - 100 gram oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron - 200 gram. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem lub krokiety - 250 gram. - sok/napój w kartoniku lub butelce - min. 200 ml. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu dwóch tygodni (10 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Wykonawca jest zobowiązany przedstawić Dyrektorom szkół jadłospis na 10 dni z wyprzedzeniem 2-dniowym, z uwzględnieniem gramatury poszczególnych składników oraz kalorycznością potraw. Jadłospis powinien być sporządzony i podpisany przez dietetyka.
  2. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3.
  3. Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  4. Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    1. Cena - 70
    2. Odległość dowozu posiłków w km od miejsca przygotowania posiłków do Szkoły Podstawowej w Starej Białej - 30
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dożywianie dzieci w przedszkolu w 2013 roku.
  1. Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Samorządowym Przedszkolu w Wyszynie polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych (zupa z drugim daniem) oraz produktów spożywczych do przygotowania śniadań i podwieczorków. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedzialku do piątku w okresie od 01.01.2013 r. do 31.12.2013 r., z uwzględnieniem przerw (przerwa wakacyjna w miesiącu sierpniu, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 51 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków - 51 porcji, (w tym: 51 śniadań, 51 obiadów i 20 podwieczorków). Szacunkowa liczba posiłków w ciągu roku to: ok. 11373 szt. śniadań, ok. 11373 szt. obiadów, ok. 4460 szt. podwieczorków. Wykonawca będzie zobowiązany przygotować posiłki ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. W skład każdego posiłku ma wchodzić śniadanie, oraz obiad złożony z zupy i drugiego dania i podwieczorek. Posiłki przeznaczone są dla dzieci w wieku 3-4 lata, co należy uwzględnić przy doborze potraw i sposobie przygotowywania. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami i zasadami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności), na własny koszt w specjalistycznych metalowych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Surówki powinny być dostarczane w oddzielnych pojemnikach. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Wydawanie posiłków znajduje się po stronie Przedszkola z wykorzystaniem własnych naczyń. Na Wykonawcy ciąży obowiązek przechowywania próbek pożywienia. Do obowiązków Wykonawcy należy codzienny odbiór odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Zalecane przez Zamawiającego posiłki to: Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem i dodatkami: wędliny, pasty serowe, ser żółty, jajka, dżem; ogórki zielone, pomidory; mleczna zupka; kiełbaski na ciepło. Obiad: - zupa - objętość min. 250 ml. - drugie danie musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso (bez kości) lub ryba (filet bez ości) - 100 gram i surówka - 100 gram oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron - 200 gram. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem lub krokiety - 250 gram. Podwieczorek: kanapki z różnymi dodatkami, ciasto drożdżowe lub kruche, herbatniki/ciasteczka, jogurty, serek waniliowy. Do podwieczorku, jako dodatek owoce sezonowe. W przypadku kanapek pieczywo, wędliny, ser żółty należy przywozić pokrojone. Posiłki przeznaczone są dla dzieci w wieku 3-4 lata, co należy uwzględnić przy doborze potraw i sposobie przygotowywania. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorem. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu dwóch tygodni (10 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego całodniowego posiłku. Wykonawca jest zobowiązany przedstawić Dyrektorowi Przedszkola Samorządowego w Wyszynie jadłospis na 10 dni z wyprzedzeniem 2-dniowym, z uwzględnieniem gramatury poszczególnych składników oraz kalorycznością potraw. Jadłospis powinien być sporządzony i podpisany przez dietetyka.
  2. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3.
  3. Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  4. Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    1. Cena - 70
    2. Odległość dowozu posiłków w km od miejsca przygotowania posiłków do Szkoły Podstawowej w Starej Białej - 30

Ogłoszenie zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych w dniu 26.11.2012. Numer ogłoszenia: 471548 - 2012.


Pliki do pobrania

  1. Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia

Załączniki

Powiadom znajomego